Lássuk a következő célkitűzéseket:

1. Miss Piggyyy, akarom mondani Miss Röfiiii. Máris magyarázom 🙂 Itt láttam egy jó kis újrahasznosítást. Méghozzá üres mosószeres flakonból készített a leányzó egy rózsaszín malacot, és ezt hasznosította a terápián. Arra gondoltam, sokkal érdekesebb lenne egy-egy automatizálás, ha a malac hasából kéne kihúzni a képeket. Tehát elkészítem, kipróbálom és tájékoztatlak benneteket, hogy mennyire vált be.

2. Úgy tűnik, hogy a hétvége az újrahasznosítás jegyében fog telni. Ezen a blogon láttam újrahasznosított eszközökből készített hangszereket. Egy-egy hangszerfelszerelés a játékboltban olyan drága. Csináljunk mi magunk (fillérekből)! Nekem most ezek vannak itthon, ebből gazdálkodom:

3. A héten mindenkivel a tavaszról beszélgettem, valamint azzal kapcsolatosan készítettem feladatokat. Az ovisokat sem hagytam ki a jóból. Úgy kezdtük az órákat, hogy kinéztünk az ablakon és el kellett (volna) mondani, hogy milyen az idő kint. Na azonban nem megy az olyan könnyen, a gyerekek annyit sem mondtak, hogy süt a nap. Egyszerűen semmi nem jutott eszükbe, csak a segítő kérdésekre tudtak válaszolni. Aztán a foglalkozáson többször is megbeszéltük, hogy tavasz van. Az óra végén még egyszer a biztonság kedvéért megkérdeztem: „Milyen évszak van?” A válaszok: „Péntek!”, „Ősz!”, „Tavasz!” (egy helyes válasz is született). Az a gyerek, aki a pénteket válaszolta, szegénykémnek elég súlyos időbeli tájékozódási zavara van, vele nem lesz könnyű dolgom. Visszakanyarodva az eredeti témára, így lett a 3. terv egy évszakkerék. Még nem tisztázódott a fejemben, hogy mégis hogy fog kinézni, vannak eszközeim, remélem alkotás közben kikristályosodik, hogy mit is akarok.

Tehát hétvégére fel! Mindenkinek jó pihenést, alkotást!

Fejleszt(Ő)