Rendet rakok! Ez nálam általában azt jelenti, hogy nagy lendülettel belevetem magam, majd körülbelül a 3/4-énél alább hagy a lelkesedésem, és bármi képes elvonni a figyelmemet. Persze ilyenkor születnek a pofon egyszerű, de annál nagyszerűbb ötletek is, abból a felismerésből, hogy „jééé nekem ilyenem is van” (persze, mert volt egy korszak amikor épp azt kellett gyűjtenie minden létező rokonnak) és „ebből meg ebből ezt lehet csinálni”. Ilyenkor már lelki szemeim előtt látom az eszközzel játszó gyerekeket. Így az ötletet azonnal el kell készíteni! Mutatom is:
– az elsőhöz nem kell más, mint egy (nekem 6) pet palack felső része és egy karton (én egy pizzás doboz oldalát használtam). Elhelyeztem, ahol szerettem volna, hogy legyen, körbe rajzoltam és sniccerrel a körbe egy X-et vágtam, majd kihajtottam és beletettem a palack száját.

Lehet bele papírgalacsint, kupakot, pingpong labdát dobni. A kupakokat színek szerint is lehet adott „vályúba” dobni.Versenyt is csinálhatunk belőle! Egyébként nagyon mobilis: a kartont ketté vágtam, a palackokat pedig óvatosan, de ki lehet szedni.

– a másik eszközt pedig bevallom őszintén már régóta terveztem, hogy elkészítem, de tudtam, hogy azt több idő lesz, mint például a palackos. Kell hozzá egy bonbonos műanyag doboz egyik oldala, gyufa, ragasztó, majd a játékhoz mágnes és egy parafadugó, amibe egy szöget teszünk (én találtam egy fölösleges csavarhúzó fejet).

A gyufákat előbb elhelyeztem a megfelelő helyre, utána hobbi ragasztóval egyesével odaragasztottam. Lényegében kész is a játék! Ajánlatos vastagabb szöget szerelni a dugóba, bár ha elég erős a mágnes, akkor nem hiszem, hogy gond lenne. A szállítás itt sem okoz problémát, mivel ha rendeltetésszerűen lezárjuk a dobozt, akkor beletehetjük a mágnest a dugóval és mehetünk is.
Remélem nem csak a lelki szemeim előtt lévő gyerekek fogják élvezni a játékokat 🙂
Sok sikert az elkészítéséhez!