Gondolom sokunknál fellelhetőek a szekrény mélyén azok a mesekockák, amelyeket összeforgatva egy képet rakhatunk ki, ha fiatalok vagyunk azért, ha gyerek van a háznál azért… 🙂
(Ha mégsem, a múltkor egy bababizományiban láttam ilyeneket 😉 egyébként a bababizományi jó hely, olcsón lehet beszerezni értékes társasjátékokat!)

Ezeket a kockákat szerettem volna picit hasznosítani, hogy ne foglalja fölöslegesen a helyet! Mivel logopédus vagyok, elsősorban itt hasznosítottam, de már rengeteg ötletem van egyéb területekre is!
Először egy bizonyos hangcsoporthoz ragasztottam rá képeket, hangautomatizáláshoz kiváló! A gyerekek dobhatnak, amit dobtak azt kell megnevezniük. Amikor már jól megy, mondatot is mondhatnak vele, illetve a Story cubes mintájára egy történetet is kerekíthetnek a képekből. Viccesek szoktak lenni 🙂
Lefénymásoltam a képeket, majd méretre vágtam. Végül pedig, hogy jobban bírja a strapát, vastag celluxot használtam, azzal vontam be.

Eszembe jutott az is, hogy nem csak automatizáláshoz, hanem rögzítéshez is felhasználhatom. Az adott hívóképet ráragasztva, minden gyerek kap egy kockát, ha szépen mondta ki a hangkapcsolatot. A végén pedig össze kell rakniuk! Így nem csak hangot fejleszthetünk, hanem memóriát, logikus gondolkodást, vizuális észlelést, téri viszonyt stb.
Ebben az esetben Wordben készítettem egy táblázatot, a megfelelő méretben (12×12 cm; egy kocka mérete 4×4 cm), a képet pedig bemásoltam. Így nyomtatás után tudtam, hol kell pontosan elvágni.

Nem sokára mutatok még egyéb felhasználási módot is! Addig is jó munkát Mindenkinek a héten!