Sok mindenre…azt már tudjuk, hogy egy pedagógus sok más egyéb mellett ezt is gyűjti 🙂
Én most a fonológiai tudatosságra használtam fel. A tartó lyuk részeibe különböző hívóképeket rajzoltam és ragasztottam be (sz-z-c, s-zs-cs, á-o-u-i).

Ahogy játszani lehet vele:

1. Egy gyöngy kell hozzá. A becsukott tojástartóban lévő gyöngyöt megrázzuk, kinyitjuk és amelyik képre esett a gyöngy, olyan hanggal kell mondani szót.
2. Két vagy több gyönggyel, az előzőkben leírt módon játszunk. Ebben az esetben azonban mindkét hang benne kell legyen a szóban vagy mondhat szókapcsolatot/mondatot a szavakkal.
3. A gyerekeknek adunk egy marék gyöngyöt/korongot. Szavakat sorolunk, arra a helyre kell bepottyantani a gyöngyöt/korongot, ahol a megfelelő hívókép van (akár több is lehet).
4. Zizivel is játszható, a helyes megoldásnál a gyerkőc megkaphatja az édességet. A játék végén pedig összehasonlíthatják, ki gyűjtött többet 🙂
5. Ezen kívül, gyöngy nélkül egyszerűen  hangutánzásra is fel lehet használni. Gyurmaragasztóval rögzítettem a képeket, így cserélgetni is lehet!
+1 Memóriajáték: felsorolom a képek hangjait, de „elfelejtek” egyet-kettőt mondani. Ki emlékszik melyik volt?
Jó szórakozást!

K Ö SZ Ö N Ö M a sok-sok facebook like-ot!!!! A meglepetésért érdemes figyelni, mert az egyik kártyás játékot feltöltöm a képgalériába 😉 Van ötletek melyik legyen??? (hozzászólásban megírhatjátok)