Ismeritek a Szín-kép játékot?

Nagyszerű játék, ami fejleszti többek között a logikát, a téri, síkbeli helyzet felismerést, a vizuális észlelést, és nem utolsó sorban jó móka 🙂
A játékkészítői 5 éves kortól ajánlják a használatát, hiszen akkorra érik meg a gyermek arra, hogy felismerje a téri viszonyokat, amik szükségesek ehhez a játékhoz. Nagyon jó iskolaelőkészítő játéknak is, az említett területek miatt, mivel az olvasáshoz, íráshoz alapvető fontosságú a biztos téri és síkbeli tájékozódás. A logikai szempont pedig a számtani képességek, illetve az összefüggések felismeréséhez kiváló fejlesztő. Nem is szaporítanám tovább a szót, mutatom, hogyan készíthetjük el házilag. 
Mi kell hozzá???
Mi más, mint tejfölös doboztető. A doboztetők átlátszóak, bármit festhetünk rájuk vagy ragaszthatunk és úgy tesszük egymásra, ahogyan csak szeretnénk. Én színes papírból kivágtam néhány formát és hobby ragasztóval ragasztottam a tetőkre. 

Készítsünk feladatkártyákat, amelyeket a gyerekeknek kell megoldaniuk, de ők maguk is találhatnak ki újakat. Már néhány alapdarabban is rengeteg lehetőség van. Mutatok pár mintát és kettes, hármas kombinációt. 

Jó szórakozást! 🙂

Fejleszt(Ő)