Újabb vasárnap, újabb letölthető meglepetés. El se hiszem, hogy már csak egy hét! Várom már, de sajnálom is, hogy vége lesz ennek a varázslatos időszaknak és megint egy év múlva lesz újra 🙂
Na de addig még van néhány nap, amit ki lehet használni! Bár ilyenkor már nagyon nehéz a gyerekek figyelmét is lekötni, illetve kihozni őket a csoportból ( a karácsonyozások, fellépések és egyéb események miatt), de ha mégis sikerül, akkor hoztam Nektek egy kis érdekességet.

Az első játéknál mindenki kap 1-1 bögre forró csoki csíkot. Robot/tündér/titkos nyelven (szótagolva, hangokra bontva) mondjuk a képek nevét és ki kell találniuk a játékosoknak, hogy melyikre gondoltunk. Ha megvan, kimondja egybe és rátesz egy korongot. Meglátjuk ki az ügyesebb, kinek sikerül kitalálnia az összeset. Vagy úgy is játszhatjuk, hogy egy teljes lapot kapnak a gyerekek és az nyer, aki a legtöbb képet kitalálja. A végén pedig a memóriájukat is tesztelhetjük: mondják meg, milyen képek vannak a korongok alatt.

 A másik játékban mondunk a téllel, karácsonnyal kapcsolatos igaz vagy hamis állításokat és a gyerkőcnek meg kell mondania a helyes választ. Természetesen, ha hibás az állítás, javítania kell! Ha sikerült jó választ adnia, pecsételjen az egyik körbe. Kinek sikerül hamarabb az összes kört kidíszítenie?

A színezni vágyók kedvéért hoztam egy fekete-fehér változatot is 🙂

Jó készülődést az ünnepre!

Fejleszt(Ő)