Nyáron sok lehetősége van a gyerkőcnek, hogy játszhasson. Homokozás, biciklizés, fára mászás, pörgés-forgás, ugrálás. Mindezt a friss levegőn. Van azonban, amikor ebben is kell egy kis pihenés, pláne, ha a szeszélyes időjárás miatt, délután a szobába kényszerülnek.
Gondoltam összegyűjtök néhány ötletet, amit kint és bent is el lehet készíteni, majd játszhatnak velük. Lehet házi versenyeket is csinálni és a végén jöhet a nyeremény, mondjuk egy hűsítő fagyi 😉
Minden ötletet a Pinteresten találtam. Tovább böngészhettek a „Nyári kreatív” táblámon.

Sárkányok mindenhol. A papírsárkány alternatívája, de ha van egy kis szél, ez is pont olyan jól röptethető. Alatta pedig harci sárkányok vannak, amikkel jól lehet bábozni.
Az időigényesebb kreatív dolgokat talán a lányok jobban szeretik. Nekik is hoztam ötleteket. Vasalható gyöngyöt fel lehet ragasztani egy hőálló tálra, majd mehet egy kis időre a sütőbe, pont addig, amíg összeolvadnak rajta a gyöngyök. És íme egy gyönyörű kis tálka. A vasalható gyöngy másik felhasználása: sütiszaggatóba tetszés szerint tegyék bele a gyöngyöket. Ismét mehet a sütőbe, amíg összeolvadnak, és kész is a terasz dísze.
Talán mindenkinek van otthon fölöslegessé vált CD-je. Erre aztán bármilyen csillogó gyöngyöt, flittert fel lehet ragasztani. Amint kész van, akasszuk ki a teraszra és figyeljük hogyan csillan meg rajta a Nap sugara. 
A nagy melegben jól jöhet egy legyező.  
Ebéd előtt pedig egy jó kis pom-pom csata 🙂
Lehet olvastátok, hogy a hétvégén jön az évszázad holdfogyatkozása, ami azt jelenti, hogy majdnem két órán keresztül fog tartani. Készíthetnek a gyerekek ehhez egy űrhajót, lássuk kié száll magasabbra!
 Vagy csinálhattok saját teleszkópot is.

Jó szórakozást! 🙂
Fejleszt(Ő)