A második részben a 3-6 éves korosztálynak ajánlok ajándékozható játékokat. Most sem volt könnyű dolgom, sőt… talán még nehezebb. Nade azért megmutatom azokat, amelyek nekem nagyon megtetszettek és hasznosnak találtam.
Korongos építőjáték, műanyag 170 db-os 3+ Lena
Ez a korongos építőjáték nagy kedvenc a tanítványaim körében. Sok területet fejleszt (finommotorika, térlátás, képzelőerő, szem-kéz koordináció stb.) egyszerre, úgy hogy közben a gyerkőcök rettentően élvezik, hogy valamit alkothatnak.
Tantrix Extrém   I. zsákos
A Tantrix kiváló stratégiai játék, ami még a téri viszony felismerést, az előrelátást, az irány differenciálást is fejleszti. Szuper ajándék a picit komolyabb gyerekeknek 🙂
Egyensúlyozó, 15 db-os katica, béka, cica, maci
Nem csak kisebbeknek jó ez a kedves katicás egyensúlyozós játék. A szem-kéz koordinációra, finommotorikára nagyon jó hatással van. Nagyon óvatosan kell pakolni a katica hátára a zsákmányt, az nyer, aki a legtöbbet rá tudja rakni, mielőtt leborulna.
Bevásárlólista (Shopping List) ORCHARD TOYS OR003,  3-7 év
Bevásárlólista társasjáték jó memória fejlesztő. Meg kell jegyezni, hogy mi volt a listán, majd azokat a képeket kell a kocsiba rakni. A megjegyzendő tételeket lehet egyesével majd fokozatosan növelve az egész listát felolvasva kell memorizálni. Persze versenyezni is lehet, ki rakja be a leggyorsabban a hallott dolgokat?
Pöttyös kutyák (Spotty Dogs) ORCHARD TOYS OR001,  3-6 év
„Pörgesd meg a kereket, és keress egy olyan kutyát, amin annyi pötty van, mint a kipörgetett szám, majd fordítsd meg a kártyát és mutasd meg hány csont van a kosárban. Az nyer, akinek a végén több csontot sikerült begyűjtenie.” – Katica webshopjában található leírás. Mostanában több tanítványomnak is gondot okoznak a számok, számképek felismerése. Ez egy jó játék lehet a számlálás, számok gyakorlásának.
Pingvinpárosító (Penguin Pairs) ORCHARD TOYS OR351  3-6 éveseknek
A Pingvinpárosító szuper nem csak a vizuális memória, hanem a szókincs fejlesztésére. A pingvinek nagyon mókásan vannak felöltöztetve, beszéljük meg ki mit vett fel, milyen mintájú stb.
GK56703 Türelemjáték 5 golyóval  GOKI
Ez a golyós játék nagyon próbára teszi a gyerekek türelmét. Ugyanis a golyót be kell gurítani a mélyedésbe, de nem egyet, hanem ötöt! Ez szokott kifogni a gyerkőcökön, 1-2-3 golyó megvan, de már a 4-5. egyre nehezebb, ráadásul úgy, hogy a többinek nem szabad kijönnie a helyéről.
Vizivilág Magnetik Travel
Ha szünetben elutazna a család, akkor is magukkal vihetik ezt a Vizivilág utazós játékot. A feladat, hogy 4 mágnes lapka segítségével a játékos elrejtse az állatokat, úgy hogy csak azok maradjanak láthatók, amelyet a feladatlap megadott.
Difference Junior gyorsasági társasjáték          Gigamic
Két különbséget kell megtalálni, de nem is olyan egyszerű! Ez is lehet utazós játék. Vidám, szép grafikájával jó útitárs.
Grabolo Kisvakond
A Grabolo társasjátéknak több változata van. Mindegyik lényege, hogy a kép és szín kombinációt megjegyezve meg kell találni a megfelelő kártyát. Reflex, vizuális észlelés, figyelem fejlesztésére (is) nagyszerű.

LDI-003 MINI LÜK keret         MINILDI-002 BAMBINO LÜK Keret

És persze kihagyhatatlan a MiniLÜK és Logico játékok, amelyekhez a táblát kell megvenni először, majd rengeteg feladatfüzet közül választhatunk, számtalan képességet fejleszthetünk. A képen a Mini LÜK tábla látható (balra), a nagyobbaknak, kisebbeknek a BambinoLÜK (jobbra) javasolt.

LOGICO Piccolo keret,  6+LOGICO Primo  keret

Balra a Logico Piccolo van ugyancsak a nagyobb korosztálynak, a kisebbeknek a Primo ajánlott. A kisebbeknek egyszerűbb összefüggésekre kell rájönniük a feladatokban.
Bízom benne, hogy sikerült adnom néhány ajándékötletet. Tudjátok, azonban a legfontosabb a Velük töltött minőségi idő!
Fejleszt(Ő)