Ma már mindent e-zünk: e-mailezünk, e-bookolunk, e-felvételizünk. Akkor legyen e-fejlesztésünk is, pláne, ha a nagyobb korosztályt szinte csak ez villanyozza fel. Nyáron be is szereztem egy kisebb tabletet (na nem ezért, hanem a sok adminisztrációt nem lehet naprakészen vezetni, ha csak itthon foglalkozom vele, így utazás közben is dolgozhatok, juhé!).
Letöltöttem néhány programot, ami azért lássuk be, engem is szórakoztat 🙂

1. Szókirakós
Időkorlátos, ha van interneted, akkor társaságban is játszhatod. Cél: minél több szót találni vízszintes, függőleges és átlós irányban. Egyébként úgy is szoktam játszani a gyerekekkel, hogy kiírom a betűket és én határozom meg, hogy hány percig kereshetünk értelmes szavakat. Az utóbbi esetben nem szoktam ragaszkodni az irányokhoz, bármelyik betűt felhasználhatják a szavaikhoz.

2. 4 kép 1 szó
Amint az a nevéből is kiderül 4 képet mutat a program és alatta betűket láthatunk. A betűket felhasználva rakhatjuk ki azt az egy szót, ami közös a négy képen. Ezt is lehet csoportban játszani. Mindenki leírja, hogy mire gondolt, majd aki helyesen válaszolt beírhatja a gépbe.

3. Igaz – Hamis
Ezt már két játékos is játszhatja a tableten. Állításokat olvashatnak a képernyőn és el kell dönteniük, hogy igaz vagy hamis. Fejleszti a szövegértést, figyelmet, gyorsaságot.

4. 2 Player Reactor
A másik ilyen program, amit akár párosan is játszhatunk. Többfajta feladat is van rajta: vizuális észlelést, figyelmet, matematikai, nyelvtani készséget céloznak meg. Persze a versenyszerű játékokkal vigyázni kell, képernyőtörők 🙂