A múltkor bemutattam hogyan készültem a hétre. Ismét hoztam egy-két ötletet, arra, hogy mit szoktam használni, csinálni prevenciós órán. Nincs sok szakirodalom, ami jól összefoglalná egy ilyen típusú fejlesztéshez szükséges feladatokat. A Látogatás a beszéd birodalma után új kiadvánnyal jelentkezett Szilvia és kiadója: Látogatás a tudás birodalmába.

Igényes, szép kivitelezésű, akárcsak az előző könyvük. 156 színes oldal tömény tudás 🙂 Egy kicsit az előző „kék” könyv folytatása is, mert a nyelvi késés maradványtüneteinek felszámolására is nagyszerű segítség, ugyanakkor önálló munkafüzetnek is tökéletesen megállja a helyét az iskolaelőkészítés során.

Szabó Szilvia logopédus, gyógypedagógus igyekezett minden olyan területet felölelni könyvében, amelyet ismernie, tudnia kell egy nagycsoportos, iskolába készülő gyermeknek.
Gyakran találkozom olyan szülőkkel, akik kíváncsian keresnek meg azzal, hogy megtudják mire is van szükség az iskolában. Mit is kell tudniuk gyermekeiknek. Ezt a könyvet a szülők is bátran használhatják, ugyanakkor néhány feladat szakember segítségét is igényelheti. Ennek ellenére ajánlom az otthoni játékos gyakorlásra, ezáltal jobban átláthatják mely képességekkel, ismeretekkel kell rendelkezniük nagycsoportosnak az iskolakezdéshez.

  A könyv segítségével bővül a szókincs, kifejezőképességük fejlődik, téri orientációjuk, figyelmük, memóriájuk, valamint általános ismereteik is fejlődnek. Számos jó tulajdonságát sorolhatnám még napestig, de inkább csak annyit írnék, hogy próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni 😉 Ez csak az én mániám, de ismét interaktívabbá tettem a könyvet: „Csipesszel rakj ki magad elé annyi pom-pomot, ahány békát látsz a képen!”

                                                                                          Fejleszt(Ő)

(A képek a szerző honlapjáról származnak. Ez egy szponzorált tartalom, de minden vélemény a sajátom!)