Kapcsolódó kép
Amint láthattátok, olvashattátok született már 1-2 „recept” jellegű poszt is.
Egyre több kis tanítványom szenved mindenféle allergiától, intoleranciától. Sajnos engem is érint. Dolgozó emberként sokszor nehéz mindig előre főzni, készülni, hogy mindig saját készítésű ételt egyek. Bár ehhez már annyira hozzászoktam, hogy nem is okoz gondot. Az intoleranciák világa felkeltette az érdeklődésemet. Megdöbbentő, hogy mennyire befolyásolja a viselkedésünket és milyen biokémiai reakciókat vált ki az agyban 1-1 összetevő. Tavaly mesélte egy napközis tanítónéni, hogy el se akarta hinni, hogy az egyik tanítványánál mennyire látható volt a negatív irányú változás, amikor megpróbálták visszavezetni a tejet az életébe. Ekkor ez elgondolkodtatott. Még nem szembesültem a saját „fogyatékosságommal”. Amikor azonban kiderült, hogy én is mennyire érintett vagyok, kicsit mélyebbre ástam magam a témában.

Szívesen olvasok erről (is) és mutatom meg Nektek, ha érdekel 😉 Egyébként például, aki már olvasta a GAP könyvet, az tudja miről beszélek. Nagyon érdekes, szívből ajánlom (szerintem erről is írok egy kis bemutatót), sok háttér információt ad.

Tehát visszatérve, remélem a „receptes posztok” is segítséget nyújthatnak azoknak, akiknek szükségük van rá, a többiek pedig elleshetnek 1-2 ötletet 😉 A posztoknál mindig jelezni fogom, hogy ez milyen jellegű.

Azért is bővítem ki a blog tartalmát, mert már az életem része, ez is érdekel és remélem ebben is inspirálhatlak Benneteket 🙂 FejlesztŐ-zzünk a konyhában is!

Fejleszt(Ő)