Arra gondoltam, hogy összeszedek pár ötletet, hogy egy bizonyos korosztálynak milyen hasznos játékok adhatóak karácsonyra. Amikor ezt kitaláltam nem gondoltam, hogy ilyen nehéz dolgom lesz. Nem elég, hogy rengeteg játék van, de rengeteg hasznos játék van. Azért megpróbálkozom néhányat megmutatni, hátha ötletet adhatok. A Katica játékbolt webshopját használtam, ahonnan rendelni és személyesen megvenni is lehet a termékeket.

1-3 éves korosztálynak:

Diafilm
Diafilm, az én örök kedvencem. Ha van a családban diavetítő, akkor mindig jól jön egy-két tekercs diafilm. Akár össze is beszélhettek a szülőkkel, így együtt beruházhattok egy diavetítőre. Úgy vettem észre, hogy sokkal nagyobb élményt ad a gyerkőcöknek, mint a képernyőn látott mese. Sőt igazi moziélmény, pattogtassatok kukoricát hozzá és máris mehet a karácsony délutáni mozi parti! Igazi minőségi élmény felnőttnek, gyereknek egyaránt.
Állványos bébi pötyi QR4195 Quercetti  2+

Pötyik, amik óriás méretben már kisebb kortól is adhatók. Szuperül fejleszti a finommotorikát, a szem-kéz koordinációt, vizuális észlelést stb.

QR0242 Színes formakereső, 16 db-os Quercetti
Formakereső. Alapvető fontosságú a formaállandóság elsajátítása. Ma már nagyon szép kiadásban kapható.
QR4162 Margaréta kirakó, 12 db-os Quercetti
Ez a Margaréta kirakó számtalan variációban használható, csak a képzelet szab határt neki. Lehet tornyot építeni, formákat, csak színek szerint vagy formák szerint. Minden elemnél mondani valamit, pl. állatokat vagy csak hangutánzókat. Nekem ez a kedvencem!
Puzzle rejtett képekkel - Kalózhajó, GOKI GK57806   KIFUTÓ
A kalózhajós kirakó, inkább fiús témájú, de nagyon jó beszélgetés indító játék. Miközben meg kell találni a formák helyét, rejtett képeket is felfedezhetünk. Nagyon jó a szókincs bővítésére.
Kapd el a békát, ügyességi játék  GOKI  GK15025 GK15025 Kapd el a békát, ügyességi játék
Másik kedvencem 🙂 Kapd el a békát! Picit nagyobbaknak ajánlom, de a kisebbek is biztos élvezik a béka repülését. Beszélgessetek közben arról mit szeret a béka enni, hol él, kik a barátai vagy beszélgessetek béka-nyelven: BREKK 🙂

GK56037 Memo + puzzle 32 db-os állatpárosítóKis állatkák (Pets) ORCHARD TOYS OR206

Állatos kirakó fából vagy kemény kartonból. Mindkettő jó (a fa mondjuk időtállóbb). Lehet csak simán megkeresni a párját, ha ez már nagyon megy, akkor fordítsátok le és úgy egyeztessétek. És persze ne felejtsétek el közben mondani a hangjukat is. Egyébként ilyen fajta játékból számtalan variációt találtok a játékboltokban.
NA332716 Testünk megismerése puzzle - lány       * Nathan
Ne csak az állatokat, hanem a testüket is ismerjék meg a gyerekek. Ez a kirakó segít megtanulni a testrészek nevét, illetve mely ruhadarabokat mire vesszük fel, ezzel is bővítve a szókincsüket.
NA333122 Fűzős állatok műanyag                   * Nathan
Finommotorika, téri helyzet felismerés fejlesztésére szuper ez az állatos fűzőcske.
ML31797 Teknősös megkülönböztető játék, Miniland,    2-5 év
Harmadik nagy kedvencem, de lehet inkább ez kerül az első helyre 🙂 Ez a teknősös megkülönböztető, összeilleszthető játék. Több módon használható: színkereső, színegyeztető, teknősök összekapcsolása a minta alapján vagy a hallott színek alapján (utasítás: „Kapaszkodjon össze egy piros és egy zöld teknős!”). Színelsajátításban, finommotorikában, téri helyzetfelismerésben, szem-kéz koordináció fejlesztésében (is) segítséget nyújt.
Remélem sikerült pár ötletet adnom! A következő bejegyzésben a 3-6 éves korosztálynak adok tippeket.
Fejleszt(Ő)