Kérdeztétek, hogy miket szoktam venni a Pepcoban, amiket felhasználok a fejlesztések során.
Akkor mutatnám, egy-kettőről már írtam, azokat linkelem is. A múltkor beszaladtam, hogy megnézzem, ha egy zsák pénzem lenne, akkor mire verném el 😀 Mert persze ezek egyenként nem kerülnek sokba, a játékboltban kapható társaikhoz képest, ha viszont egyszerre venném meg, az már kicsit húzós lenne.
Íme:

Ezek főként a nagyobb korosztálynak, az iskolásoknak valók. Jól gyakorolhatóak velük a betűk, azok tudatosítása, a fonológiai tudatosság, illetve a betű-hang egyeztetés. Nem utolsó sorban jó móka, így nem kell kötelező jelleggel leülni tanulni, hanem ki lehet találni spontán játékot is. Például: emeljetek ki néhány betűt és gyártsatok anagrammákat, és ha valaki elmegy a hűtő előtt rakjon ki egy szót. Játsszátok néhány napig, vajon ki tudta a leghosszabb vagy legbonyolultabb szót kirakni? És ki emlékszik rá? Memóriafejlesztésnek sem utolsó 😉

Találhatunk azonban a kisebbeknek is jól használható játékokat:
Ami nekem is megvan:
Jó hír! Amikor ott jártam (Budapest, Gazdagrét) lehetett kapni ezt a társast.

Mindkét utóbbi játékot főként a kicsikkel játszom. A „Találd ki hol lakik” párosító kártyajáték nemcsak logikus gondolkodást, szókincset fejleszt, hanem nagyon hasznos a helyhatározó ragok gyakorlására is. A mágneses tábla pedig számtalan lehetőséget rejt magában! Egyik oldalára filccel a másikra krétával lehet rajzolni. Vannak hozzá mágneses elemek is, amikből állatokat, növényeket, gyerekeket lehet kirakni, a rész-egész viszony felismerésének nehézsége rögtön kibukik itt. Több témájú van: farmos, vadállatos, mesés. Nekem a farmos van meg, abban is van sok állat, gyerek. Meg nem utolsó sorban mesélni is szoktunk vele 🙂 Szókincset, fantáziát fejlesztünk sok minden mellett.

Remélem sikerült néhány hasznos ötletet adnom. Nektek van más játékotok a Pepcoból? Mire használnátok még a társasokat?

Fejleszt(Ő)