Már megjelent az újabb Látogatás könyv!

Grafomotorika… mit is jelent? A szülőknek gyakran mondjuk ezt és ehhez hasonló szavakat. A grafomotoriumnak nevezzük az olyan mozgások összességét, amik a kéz finom, apró mozgásait teszik lehetővé írás, rajzolás során. Alapja a nagymozgások összerendezettsége, ezáltal az idegrendszeri érettség. Azonban, addig amíg a kézben lévő izmok nem elég erősek, úgy a gyerkőc sem lesz képes a ceruzát helyesen fogni. Bár a kéztőcsontok általában 7-8 éves korra fejlődnek ki, de addig is erősíthetjük a kezet.

Mi mostanában így tesszük:

Ezek előkészítő gyakorlatok. Azonban, ha már iskola előtt áll a gyerkőc, akkor érdemes beszerezni egy felkészítő kiadványt, ami segít az írás előkészítésében. Ilyen könyv például az új Látogatás könyv, a Látogatás a vonalak birodalmába.

A 160 oldalas színes könyv, 5-7 éves gyermekek számára készült. Az újabb könyv színvonalas grafikával, szakszerűen összeállított komplex feladatgyűjtemény. Lépésről-lépésre vezet végig minket az írás-előkészítő feladatokon. A benne lévő feladatok fejlesztik, többek között a grafomotoriumot, a viuo-motoros képességet, a szerialitást, a figyelemet, a szem-kéz koordinációt.

Mi előbb ragasztottunk valamit a vonalakra vagy pecsételgettünk, majd gyakorlásképpen ceruzát is ragadhattak a gyerekek 🙂

Hogy felkeltsük a gyerekek érdeklődését a vonalak iránt, ezt találtam ki: Keress a könyvben olyan vonalat, amilyet a kártyán látsz!

Bevallom engem kicsit az zavart, hogy ilyen vastag 😀 Na ez viccesen hangzik, de csak azért, mert így használat közben rendszeresen be akar csukódni.

A Látogatás könyvek elérhetőek a kiadó honlapján: http://szilvia-logopedia.hu/

Valamint a Betűbazár honlapon is: https://betubazar.hu/Latogatas-a-vonalak-birodalmaba

Jó gyakorlást! 🙂