Egy új társast szereztem be és hétfőn azonnal ki is próbáltuk. A tyúknak nem csak a tollait kellett ügyesen beilleszteni, hanem később úgy kihúzni, hogy minél kevesebb tojás essen le. A tanult hangokat automatizáltuk így, beszédészlelést, finommotorikát, tervezőképességet is fejlesztettünk.

Farsangi hangulatban a vizuális diszkrimináció fejlesztésére az összekeveredett jelmezeket kellett szétválogatni. A Kamanduka feladatlapok közül még a varázslóssal is játszottunk, amivel a beszédészlelés fejlődött. Ráadásul a láthatatlan játékot külön élvezték a gyerekek!

A Vak boci játékból néhány képet választottunk ki, majd a papír alá tettem és ismét varázsoltunk. A papíron átsatíroztam a képelemet és így kellett kitalálni, hogy melyik bújt el alatta.

Mondatalkotás gyakorlásához a Látogatás könyvet vettem segítségül, hozzá pedig egy másik társasból származó béka figurákat. Nagy sikerük volt!

Végül, de nem utolsó sorban a sportpoharakból várat építettem. Manók szállták viszont meg. A feladat: „Védjük meg a várat úgy, hogy lefújjuk szívószállal az ellenséget!” Nem volt egyszerű, de nagy öröm volt, amikor sikerült.

Ti mivel fogtok játszani a héten? Ha még nincs ötletetek, akkor figyeljétek az Instagram és Facebook oldalamat! A hét elején elérhetővé válnak a Kamanduka fejlesztő lapjai 😉

Julcsi